Странице

четвртак, 1. јануар 2015.

seljacki rucak


Recept preuzet iz časopisa "Jela iz pećnice"
  • 6 krumpira srednje veličine
  • ulje ili maslac za premazivanje
  • 12 režnjeva dimljene slanine
  • sol
Umak:
  • 2 glavice luka
  • 3-4 dl soka od rajčice
  • sol
  • malo ulja

Priprema

  1. Oprati krumpire i neoguljene narezati na pola.
  2. Prerezane površine premazati uljem (ili maslacem) pa krumpire staviti u lim.
  3. Preko svake polovice krumpira staviti po režanj slanine, malo posoliti i u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva peći 40 minuta.
  4. U međuvremenu narezati luk i staviti ga u zdjelu.
  5. Preliti ga sokom od  rajčice, posoliti i malo poprskati uljem pa sve dobro promiješati.
  6. Pečene krumpire posložiti odmah, dok su vrući, s kajmakom i umakom od luka i soka od rajčice.