Странице

четвртак, 1. јануар 2015.

punjeni omlet

Slika i recept preuzeti s coolinarika.com
Slika i recept preuzeti s coolinarika.com

Sastojci

  •  4 jaja
  •  1dl vrhnja za kuhanje
  •  130 g ementalera, gaude i sl.sira
  •  2 žlice ribanog parmezana
  •  1 žličica senfa
  •  malo soli
  •  150g šunke
  •  1 žlica majoneze ,senfa ili sirnog namaza po želji
  •  salata ,rajčica i sl.

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180C.
  2. U zdjelu razbijte  jaja, dodajte ribani ementaler, parmezan, vrhnje za kuhanje ,malo soli i žličicu senfa. Sve dobro zamijesajte i ulijte u kalupe za muffine.
  3. Stavite u zagrijanu pećnicu nekih petnaestak minuta dok se lijepo ne napuhnu i odvoje od stijenke.
  4. Izvadite muffine van ,pustite ih da se ohlade. Kad se ohlade, prerežite ih napola i nadjenite po želji kao sendviče -sirni namaz, majoneza, šunka, sir, rajčice, salata i sl. – sve što inače volite na svojim sendvičima.