Potrebno je za
koru:
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
3 pune kašike kakaa
1/2 praška za pecivo
5 kašika šećera
5 kašika brašna
3 pune kašike kakaa
1/2 praška za pecivo
za fil 1:
2dl slatke pavlake
300gr bele čokolade
125gr putera
2dl slatke pavlake
300gr bele čokolade
125gr putera
za fil 2:
2dl slatke pavlake
300gr čokolade za kuvanje
125gr putera
2dl slatke pavlake
300gr čokolade za kuvanje
125gr putera
i još:
400gr eurokrema
petit keks
500ml slatke pavlake
400gr eurokrema
petit keks
500ml slatke pavlake
Priprema:
Belanca umutiti sa šecerom u čvrst sneg. Posebno umutiti žumanca i dodati prethodno umućenoj smesi. Dodati brašno, kakao i prašak za pecivo. Smesu ujednačiti i sipati u pleh oblozen papirom. Peći 20 minuta na 180C.
Belanca umutiti sa šecerom u čvrst sneg. Posebno umutiti žumanca i dodati prethodno umućenoj smesi. Dodati brašno, kakao i prašak za pecivo. Smesu ujednačiti i sipati u pleh oblozen papirom. Peći 20 minuta na 180C.
U slatku pavlaku izlomiti belu čokoladu i staviti na šporet da se čokolada otopi. Kad se čokolada u potpunosti otopila skloniti sa šporeta i ostaviti da se dobro ohladi (mešati više puta). U hladno dodati puter.
Na isti način pripremiti i fil sa čokoladom za kuvanje.
Odvojiti biskvit od papira, pa ga ponovo vratiti u kalup gde se pekao. Na biskvit, naneti debeo sloj nutele. Preko nutele staviti beli fil, pa poređati petit keks namočen u mleko. Preko keksa naneti crni fil i na kraju, umućenu slatku pavlaku.
Recept poslala:
Lidija Mladenović
Bela Palanka http://www.kaufmax.rs/blog/category/kaufmax/recepti/posaljite_vas_recept/page/29/
Lidija Mladenović
Bela Palanka http://www.kaufmax.rs/blog/category/kaufmax/recepti/posaljite_vas_recept/page/29/