Potrebno je
za koru:
4 jaja
250gr šećera
1dl ulja
1dl mleka
250gr brašna
1 prašak za pecivo
3 kašike kakaoa
4 jaja
250gr šećera
1dl ulja
1dl mleka
250gr brašna
1 prašak za pecivo
3 kašike kakaoa
fil
5dl mleka
2 pudinga od jagode
250gr margarina
300gr šećera u prahu
200gr čokolade za kuvanje
5dl mleka
2 pudinga od jagode
250gr margarina
300gr šećera u prahu
200gr čokolade za kuvanje
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom a zatim dodati žumanca, ulje, mleko, bašno i prašak za pecivo. Sve sastojke sjediniti i masu podeliti na dva jednaka dela a u jedan deo dodati kakao. Oba petišpananja peći u rebrastom plehu. Svaki patišpanj peći u rerni po 30 minuta na 200 stepeni.
Umutiti belanca sa šećerom a zatim dodati žumanca, ulje, mleko, bašno i prašak za pecivo. Sve sastojke sjediniti i masu podeliti na dva jednaka dela a u jedan deo dodati kakao. Oba petišpananja peći u rebrastom plehu. Svaki patišpanj peći u rerni po 30 minuta na 200 stepeni.
Skuvati puding sa mlekom i ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti margarin i šećer u prahu a zatim dodati i ohladjeni puding i sve sjediniti.
Patišpanje iseći na kriske ( po rebrima) i filovati na sledeći način: 1 crna kriška patišpanja, fil, 1 žuta kriška patištanja, fil, pa crni patišpanj i tako do kraja. Zatim ceo kolač premazemo filom i prelijemo glazurom od čokolade.
Recept poslala:
Lidija Mladenović
Bela Palanka http://www.kaufmax.rs/blog/category/kaufmax/recepti/posaljite_vas_recept/page/31/
Lidija Mladenović
Bela Palanka http://www.kaufmax.rs/blog/category/kaufmax/recepti/posaljite_vas_recept/page/31/