Potrebno je:
za koru:
6 jaja
6 kašika šećera
10 kašika mlevenih oraha
1 kašičica ulja
2 kašike brašna
1 prašak za pecivo
1 stangla rendane čokolade
6 jaja
6 kašika šećera
10 kašika mlevenih oraha
1 kašičica ulja
2 kašike brašna
1 prašak za pecivo
1 stangla rendane čokolade
za prvi fil:
300gr mlevenog keksa
100ml soka od narandže
1 margarin
100gr šećera u prahu
300gr mlevenog keksa
100ml soka od narandže
1 margarin
100gr šećera u prahu
za drugi fil:
1l mleka
4 pudinga od vanile
10 kašika šećera
2 margarina
500gr šećera u prahu
100gr čokolade za kuvanje
3 kutija jafa keksa
3 kutija piškota
3 šlaga
1l mleka
4 pudinga od vanile
10 kašika šećera
2 margarina
500gr šećera u prahu
100gr čokolade za kuvanje
3 kutija jafa keksa
3 kutija piškota
3 šlaga
Priprema
Kora:
U jednu posudu staviti jaja, šećer, mlevene orahe, ulje, brašno,prašak za pecivo i stanglu rendane čokolade. Sjediniti sve sastojke i peći koru u podmazanom plehu u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.
Prvi fil:
Mleveni keks natopiti sa sokom od narandži. Posebno umutiti margarin i šećer u prahu a zatim dodati prethodno natopljeni keks i sjediniti sve sastojke.
Drugi fil:
U litar mleka skuvati 4 pudinga sa šećerom i ostaviti da se dobro ohladi. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu i to sjediniti sa prethodno ohladjenim pudingom. Dobijenu smesu podeliti na dva dela, u jedan deo staviti rastopljenu čokoladu (crni fil) a drugi ostaviti tako (žuti fil).
Kora:
U jednu posudu staviti jaja, šećer, mlevene orahe, ulje, brašno,prašak za pecivo i stanglu rendane čokolade. Sjediniti sve sastojke i peći koru u podmazanom plehu u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.
Prvi fil:
Mleveni keks natopiti sa sokom od narandži. Posebno umutiti margarin i šećer u prahu a zatim dodati prethodno natopljeni keks i sjediniti sve sastojke.
Drugi fil:
U litar mleka skuvati 4 pudinga sa šećerom i ostaviti da se dobro ohladi. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu i to sjediniti sa prethodno ohladjenim pudingom. Dobijenu smesu podeliti na dva dela, u jedan deo staviti rastopljenu čokoladu (crni fil) a drugi ostaviti tako (žuti fil).
Koru staviti na poslužavnik i poprskati sokom od pomorandži i premazati je filom od plazme, preko fila poredjati 3 kutije jafa keksa prethodno utopljenog u sok. Zatim preko jafe premazati drugi fil u koji nismo dodali čokoladu (žuti fil) a na njega staviti 3 kutije piškota prethodno utopljene u sok i na kraju preko piškota premazati drugi fil u koji smo dodali čokoladu (crni fil) a zatim i premazati celu tortu. Umutiti 3 šlaga i premazati celu tortu.
Recept poslala:
Lidija Mladenović
Bela Palanka http://www.kaufmax.rs/blog/category/kaufmax/recepti/posaljite_vas_recept/page/29/
Lidija Mladenović
Bela Palanka http://www.kaufmax.rs/blog/category/kaufmax/recepti/posaljite_vas_recept/page/29/