Recept je preuzet sa stranice coolinarika.com
Sastojci
- 250g lisnatog tijesta
- 2 žlice ulja
- 130g luka
- 300g mljevenog miješanog mesa
- 100ml mineralne
- 250g rajčica
- sol, papar
- 2 žličice crvene paprike u prahu
- 2 žličice Vegete
- 1 kriška kruha
- 6 jaja
Priprema
- Na ulju popeći nasjeckani luk pa dodati mljeveno meso, 50ml mineralne, nasjeckanu rajčicu i sve začine.
- Pirjati na srednje jakoj vatri dok tekućina ne ispari (otprilike 15min) pa ostaviti 15min da se ohladi.
- U posudu staviti narezanu krišku kruha, jedno jaje i bjelanjak te 50ml mineralne te sve dobro izgnječiti da se dobije fina smjesa.
- Dodati mljeveno meso i promiješati.
- Ostala jaja skuhati (8-10min), ohladiti i oguliti.
- Lisnato razvaljati, staviti nadjev, po njemu rasporediti jaja te zamotati u štrucu.
- Premazati žumanjkom i peći na 200°C oko 30min.