Mini Schwarzwald tortice
Biskvit
- 5 jaja
- 175g šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 žlice ulja
- 70g brašna
- 42g kakaa
- malo praška za pecivo
Krema
- 250ml vrhnja za šlag
- 1 kremfix (ukoliko koristite pravo slatko vrhnje, tj vrhnje za šlag, vjerojatno će vam trebati, no za zamjenu za šlag kremfix nije potreban)
- 3 žlice šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 3 žlice soka od višanja
- višnje
Biskvit
- Za biskvit je potrebno prvo odvojiti bjelanjke od žutanjaka. Žutanjke pjenasto izmiksati s 25g šećera i vanilin šećerom te dvije žlice ulja.
- Bjelanjke umiksati u čvrsti snijeg s preostalih 150g šećera.
- U zasebnoj posudi prosijati glatko brašno, kakao i prašak za pecivo te dobro promiješati.
- Suhe sastojke polako dodajemo u smjesu sa žutanjcima i miksamo. U jednom trenutku smjesa će postati jako gusta pa je potrebno dodati 3-4 žlice snijega kako bismo ju razrijedili, a potom dodamo i ostatak mješavine brašna, kakaa i praška za pecivo.
- Na kraju dodati istučene bjelanjke i polako sve promiješati pjenjačom kako bismo dobili kompaktnu smjesu.
- Kalupe za muffine obložite papirnatim kalupićima te ih do vrha napunite smjesom za biskvit.
- Staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C 20min.
Krema
- Uliti vrhnje za šlag u posudu i lagano miksati te dodati kremfix ukoliko je potrebno.
- Kad šlag očvrsne, dodati u njega sok od višanja, vanilin šećer i malo po malo šećera u prahu pa dobro izmiksati.
- Na kraju u šlag dodamo otprilike 3-4 šake višanja i dobro promiješamo.
- Ohlađeni biskvit izvaditi iz papirnatih kalupa te prerezati na dva dijela.
- Donji dio biskvita namazati kremom pa poklopiti drugim dijelom i ponovno staviti u novi papirnati kalup.
Ukrašavanje
- Za ukrašavanje napraviti običan šlag, a čokoladu rastopiti na pari s malo maslaca.
- Malo šlaga staviti na vrh svake tortice, preliti čokoladom i na vrh staviti višnj
Za ukrašavanje
- 100g čokolade za kuhanje
- 250ml šlaga
- višnje
- izvor http://www.njamnjam.co/mini-schwarzwald-tortice-3731/